Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:03:21 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Atanmayan Öğretmen Kalmayacak!!! (Çözüm Önerisi-1 - Maaşlardan Kesinti)  (Okunma Sayısı 688 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Eylül 04, 2009, 02:40:00 ÖS »

Sorun değil çözüm üretmek amacıyla açtığımız bu bölümümüzde bir yıldır atama bekleyen sınıf öğretmeni adayı olarak , ilk mesajıda ben yazmak istedim...(Gerçi benim ürettiğim çözümler , genelde sorun olarak algınıyor ama...)

"Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak"(Konfiçyus) sözü gereği , artık küfretmenin bir anlamı olmadığını kavramış olmamız gerekiyor...(Eğer işe yarasaydı birşeyler olurdu şimdiye kadar)

Toplum olarak var olan düzene , gidişata laf söylemeyi kendimize prensip haline getirmişiz. Durumumuz iyi de olsa , kötü de olsa her türlü harekete karşı çıkıyoruz... Bunun sebebide bence bencilce düşünmemizden , olaylara hep kendi açımızdan bakmamızdan kaynaklanıyor. Eğer gerçek çözümler ve herkesin mutlu olacağı bir dünya istiyorsak , olaylara kendi bakış açımızdan bakmayı bırakıp , farklı açılardanda bakabilmeliyiz... Önce neden bencillik konusuna değindiğimi biraz sonra anlayacaksınız...

İlk olarak aklıma şöyle bir çözüm önerisi geliyor...

Sorun:
Devletin atama yapmamak için öne sürdüğü birinci neden, devletin maddi gücünün yeterli olmaması. Bu konuda sürekli maliye ile pazarlıklar yapılıyor ama hep olumsuz sonuçlar çıkıyor...  Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik , geçtiğimiz sene yaptığı açıklamada eğer devletin mali imkanları yeterli olsa , tüm üniversite mezunlarının atanabileceğini söylemişti...(Yani öğretmen açığı var ama onlara verecek maaş yok)

Çözüm Önerisi
Türkiyede kaç bin öğretmen var?
-Yaptığım araştırmalara göre yaklaşık 600 bin
Türkiyede kaç kişi Kpss ye girdi ? (Kpssp10 türünde)
- 243569
Eylül 2009 da kaç kişi alınacak?
-15 bin

(Bu konuda detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor tabi , geçen sene atanıp bu sene girenlerde olabilir , kendini test etmek amacıyla girenler olabilir sınava... )

Bu söylediklerimi çıksak bile görülüyorki , birçok öğretmen adayı işsiz kalacak... Peki devletin mali imkanları yeterli gelmiyorsa her öğretmenin maaşından 50 tl keselim , bunların yerine daha düşük ama makul fiyatlarda çalışacak öğretmenler alalım..(Bir öğretmen 1500 tl maaş alıyorsa , bunlarda 1000 tl alsınlar) Böylelikle en azından 30 bin öğretmen daha iş sahibi olmuş olur...

Şimdi öğretmenlik yapanların bana nasıl tepki göstereceklerini tahmin edebiliyorum. Haklılarda , zaten mesleklerinin maddi olarak karşılığını alamıyorlar , birde kalkıp ben maaşlarından kesinti yapılmasına göz yummalarını istiyorum.(Bende olsam kabul etmem , bunuda tüm samimiyetimle söylüyorum) Ama birşeyide düşünmek gerekir , insan maaşından 50 tl eksik olunca yaşayabilir ama aç, parasız yaşayamaz...

Gökten birileri , "Devlet al bu parayı , istediğine dağıt demez" bir şekilde bazı şeylerden tasarrufa gidilmeli ve ihtiyaçlar asgariye indirilmeli... Öncelikli başka sorunlarda olduğu doğru(Fatih Terimin 140 bin tl(bir rivayete göre 300 bin tl) maaş alması gibi)  ama bazı sorunlarda çabucak çözülmeli...

Aslında devlet kendi kaynaklarını iyi kullanabilse , tüm çalışanlara hakkettikleri kadar ve eşit seviyede dağılım yapabilse zaten çözülür ama bunuda yapmıyor veya yapamıyor...

Şimdi bir doktora gidin , senin maaşını öğretmen maaşına çektik diyin , kıyamet kopar... Diyecekleri ilk cümle "bizi basit öğretmenlerle nasıl bir tutuyorsunuz" olur ...(Diyecekleri dediğime bakmayın,3 kişidende duyduğum birşey bu) Normalde bu söze karşı çıksamda günümüz Türkiyesinde onlara hak vermemekte elde değil... Üniversitelerde yeterli öğretim verilmiyor, öğretmenler gerekli bilgi ve tecrübeyi kazanmadan işe başlıyorlar(şimdi demeyin sakın öğretmenlik yaparak öğrenilir- onu bende biliyorumda en azından bir temeli olur insanın) Yeni sistemle , yeni sistemden habersiz öğretmenler yetişiyor... Ve kutsal bir meslek olan öğretmenliğinde önemi gittikçe azalıyor...

iki yıllık meslek yüksek okulu mezunları bile ücretli öğretmenlik yapabiliyorlar , eğer bunlar bu mesleği yapabiliyorsa veya bu meslek için eğitim fakültesinden mezun olmak gerekmiyorsa , niye okuduk???(Burasıda ayrı bir husus)

Bu da devletin yanlış bir uygulaması... Bunu anlatmaktaki sebebimde bizi bizden başkası anlamaz, yani bir öğretmeni öğretmenden başkası anlayamaz...Çözüm önerisindeki maaş kesintisini bu yüzden öğretmenlerden yapılmasını tavsiye ettim.  Bir doktor , bir mühendis için sen yapmışsın öğretmenlik , bu işi bilmeyen birisi yapmış , önemli değil...(Birileri 600 tl ye ücretli öğretmenlik yapacakmış onların umruna olmaz)

Şimdi siz söyleyin bakalım. Böyle bir maaş kesintisi olsa nasıl olur Wink

Not:  Yeni önerileriniz varsa yeni konu açın , eğer bu önerim hakkında tartışacak veya birşeyler ekleyeceksiniz buraya yazın...
Not2 : Doktorlar alınmasın sakın , yukarıda verdiklerim sadece yaşanmış bazı örnekler...Her insan doktor olamaz ama her insanda öğretmenlik yapamaz...(Yapmamalı)
Not3:  Devletin hatalı yönlerini konuşabiliriz ama sakın bunu karalama çalışmasına dönüştürmeyin...
Not4: Ben yorum yapsam alay konusu olurmu , kimse küçümsermi diye düşünmeyin... Benim sunduğum önerinin kendisi sorun aslında ama farklı fikirlerin ortaya çıkması için bir yerden başlamak gerekiyor...

Örnek Yorum :  Böyle bir çözüm yerine tüm çalışanların maaşları dengelense , bundan elde edilen fazlalıkla işsizlik sorunu çözülse daha mantıklı olur... Yani sadece öğretmenlerden değil...

Konuyu yazan kişi ben olduğum ve yorumlarınızı beklediğim için lütfen bunu www.edubilim.com dışında bir yerde paylaşmayın...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Eylül 04, 2009, 03:26:09 ÖS Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Etiket: atama   atanamayan öğretmenler   çözüm önerileri 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!