Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 06:58:19 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Aşkınız için neler yapabilirsiniz?  (Okunma Sayısı 827 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Şubat 04, 2010, 05:03:40 ÖS »

Çılgın bir aşk ilanı, farklı bir düğün, balonda nikah.. İşte ilginç aşk ilanları ve düğünler!

Online düğün!

2.5 yıl önce İstanbul'da ortak arkadaşları sayesinde bir kafede Gönül Güler (31) ile tanışan Hasan Şire (31), bir süre sonra amcasıyla birlikte ABD'nin New York eyaletinde benzin istasyonu işletmeye gitti. Şire ile Güler sosyal paylaşım sitesi üzerinden görüşmeye devam etti. Hasan Şire, Gönül Güler ile hayatını birleştirmeye karar vererek, internet üzerinden evlenme teklifinde bulundu.

Hasan Şire'nin ABD'den memleketi Adana'ya gelmesiyle çift nişan yaptı. Nişan sırasında düğün tarihi de 26 Aralık 2009 olarak belirlendi. Şire, düğün günü ABD'den izin alıp gelmek üzere Adana Havalimanı'ndan nişanlısı Gönül Güler, arkadaşları ile ailesinin gözyaşları arasında ABD'ye gitti. Hasan Şire işler yoğun olduğu için düğününe gelemedi. Ancak aile düğün salonu kiraladığı ve bütün hazırlıkları yaptığı için damatsız düğün yapmaya karar verdi. Dün gece yapılan düğüne damat katılamadı. Gelin damadın yerine ilk dansı kayınbabası Ahmet Şire (56) ile yaptı.

Kendi düğününe katılamayan Şire, ABD'den 3G bağlantısı ile dizüstü bilgisayar sayesinde düğünü izledi. Gelin Güler, 3G ile bağlantı yapıldığını duyunca sevinçten havalara uçtu. Önce gelin ve damat masasında eşiyle internet üzerinden görüntülü sohbet eden Güler, daha sonra dizüstü bilgisayarı sahneye getirterek damatla karşılıklı oynadı. Gelin internet sayesinde sahnede damatla karşılıklı oynarken bir ilke de imza atıldı.

Çılgın aşık paniği

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çılgın bir aşık, sevdiği kızın ismini kabloyla şekil vererek sokak ortasına yazıp ateşe verdi. Sevdiği kıza aşkını ilan etmek isteyen çılgın aşık, sokak ortasına kablolarla sevdiği kızın adını yazdı. Daha sonra kabloları ateşe veren kimliği belirlenemeyen genç sokak sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Bazı vatandaşlar araçlarına molotof kokteyli saldırısı düzenlendiğini sanarak paniğe kapıldı. Çevre sakinlerinin durumu 155 Polis İmdat Hattı'na bildirmeleri ile birlikte sokağa yaklaşık 10 polis memuru geldi. Çılgın aşık bulunamadı.

Halk otobüsünü gelin arabası yaptı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü'nde 6 aydır şoför olarak çalışan Cem Koç (28), kuaför Yıldız Akyazı (27) ile evlenmeye karar verdi. Cem Koç, şoför olarak çalıştığı 55 DS 503 plakalı özel halk otobüsünü süsleyip gelin arabası yaptı. Samsun'un İlkadım ilçesinden Atakum ilçesi Taflan mevkiine gelin almaya giden damat Cem Koç, kendi sürdüğü özel halk otobüsüyle gelini düğün töreninin yapılacağı Samsun Öğretmenevi'ne götürdü. Direksiyonda damat ve yanında gelini, halk otobüsünü de gelin arabası olarak gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Aşkına son durakta çare aradı
İzmir'de bir otobüs son durağında yer alan yazı görenleri şaşırttı.Aşkına karşılık alamayan çılgın aşık, son çareyi otobüs durağına yazdığı yazı ile aradı. İzmir'in Konak ilçesi Yurtoğlu Mahallesi'ndeki Yüzbaşı Şerafettin son durağı, camlara sprey boya ile yazılmış yazı ile vatandaşları şaşırtttı. Kimliği belirsiz çılgın aşık, "Dön artık aşkım dön" ve "Sensizlik ölümden beter" yazılarıyla aşk derdine çare aradı.

800 yıllık aşk

13. Yüzyıl başlarında Abdulkadir Geylani Hazretlerinin müritlerinden Şeyh Senan, puta taptığını gördüğü bir rüya üzerine Bağdat'tan yola çıkar. Şeyh Senan, Erzurum'da gördüğü Gürcü Penek Kralı IV. David'in kızı Humar Hanım'a aşık olur.Şeyh Senan, giydiği Hint elbisesinden dolayı ''Sari Gelin'' adını taktığı Humar Hanım'ın tüm isteklerine boyun eğer. Aşkı uğruna şarap içen, Kuran'ı ateşe atan ve Hıristiyan olan Senan, Humar Hanım'ın isteği üzerine domuz çobanlığına başlar.

Şeyhlerinin düştüğü durumdan rahatsız olan dervişleri, buna çare bulamayarak Bağdat'a döner. Şeyhlerinin yakalandığı aşkın gerçekte, Allah uğruna çektiği çile olduğunu öğrenen dervişler, tekrar Erzurum'a dönerek şeyhlerine sahip çıkarlar. Dervişliğin en yüksek mertebesine ulaşan Şeyh Senan, Sarı Gelin'e kavuşmak üzereyken domuz çobanlığını bırakarak, dervişleriyle saraydan ayrılır. Müslüman olan Humar Hanım, Şeyh Senan'ın aşkı uğruna yaptığı fedakarlıklar karşısında hatasını anlayarak, peşlerinden gider. Sarı Gelin ve Şeyh Senan'ın kavuşmaları Allahuekber dağlarında gerçekleşir. Ama bu aşkın sonu da hüsranla biter. O günden itibaren bu dağlar "Allahuekber" adıyla anılır.

Yaklaşık 800 yıl önce yaşanan Sarı Gelin'in günümüze kadar unutulmadığını anlatan kitabın yazarı Eyüphan Kılıç, Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı'nın aşkından geri kalmayan Sarı Gelin ile Senan'ın aşkının da evrensel hale geldiğini söyledi. Yazar Kılıç, Ermenilerin, Gürcülerin ve Azerilerin de sahip çıktığı Sarı Gelin türküsünü 'kültürün milliyeti olmaz' düşüncesiyle açıklıyor. Kılıç, "Yaklaşık 3,5 yılı aşan araştırmalarımın sonucunda böyle bir kitap yazma zarureti doğdu. Onlarca kitap, yüzlerce yazılı eser taramamda elde ettiğim bulgular ışığında yazdığım bu roman, gerçeğin hayalle harmanlanmasıdır" dedi.

Aşkı için 3 mil yüzdü

Turgutreis beldesi Fenerburnu mevkiinde dün akşam saatlerinde bir kadının üzerinde elbiseleriyle denizden yüzerek çıktığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, Yunanistan uyruklu olduğu belirtilen bayanı gözaltına aldı. Türkçe konuşan ve isminin Emine Zıvanagı (42) olduğu belirtilen kadın, jandarma karakolundaki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Bodrum Adliyesi'ne çıkarılan Emine Zıvanagı, sınır dışı işlemleri için polise teslim edilmek üzere jandarma aracına bindirildi.

Jandarma aracına götürülürken basın mensupları kadına "neden ve nasıl geldiğini" sordu. Kadın yüzerek geldiğini iddia ederek aşık olduğu kişinin ismini söyleyip "Ben onu istiyordum. Ama bilmiyordum kim diye. Söyleyin, ben her zaman aşık olduğum insan için deliriyordum. Her şey bitti yani. Hayat bomboş'.Son bir şans tanıyamaz mısınız?" diye soran bayan, aşık olduğunu belirttiği bir kişinin ismini bağırarak söyledi. Kadın, Bodrum Deniz Hudut Kapısı güvenlik noktasından geçirilirken çığlıklar attı.

Polis çift kelepçeyle evlendirildi

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Tuba Demirel ve Orhan Aslan çiftinin düğün törenlerinde, Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, yeni çiftleri birbirlerine kelepçeledi.Şahinbey Nikah Salonu'nda düzenlenen nikah törenine, Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Çevik Kuvvet'ten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Mustafa Çavuş, Emniyet personeli ve evlenen çiftlerin yakınları katıldı.

Yapılan nikah töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Gaziantep Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, yeni çiftlere ömür boyu mutluluklar dileyerek, "Bugün burada genç çiftlere, ömür boyu karşılaşacakları tüm zorlukları ve tüm mutlulukları hep birlikte yaşayacakları yepyeni bir hayatın ilkadımlarını atmaları nedeniyle, onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmamak için burada bulunmaktayız. Biz polisler çok büyük bir ailenin fertleriyiz. Tüm polis teşkilatı olarak iyi günde kötü günde hep birlikte tek vücut halinde yaşadığımızı iftiharla ifade ediyor, yeni çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum. Evlilik müessessinin sembolü sayılan evlilik cüzdanını da Türk toplumunun kabul gördüğü 'yuvayı dişi kuş yapar' inancıyla gelin hanıma takdim ediyorum" dedi.Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, konuşmasının ardından gelin ve damadı bir birlerine kelepçeleyerek mutluluk diledi. Emniyet Müdürü Yılmaz, kelepçenin anahtarlarını da çiçeği burnunda geline verdi. Törenin ardından genç çiftlere bir sürpriz de meslektaşları Çevik Kuvvet polislerinden geldi. Kelepçelenen çift, mesai arkadaşlarının copları altından geçerek nikah salonundan ayrıldı. Tören, gelin ve damadın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

80'lik nine aşkına kaçtı

Seydişehir ilçesi Kavak köyünde ikamet eden 80 yaşında 3 çocuk annesi Gülsüm Arslan, ölen kocasından kalan emekli maaşını almak için banka önünde girdiği kuyrukta Kazım Yıldız ile tanıştı. Bir süre görüşmeye devam eden çiftin ilişkisi bir süre sonra aşka dönüştü. 10 Aralık günü evden hastaneye çıkıyorum diye ayrılan Gülsüm Arslan, akşam olduğu halde eve dönmeyince ailesi Gülsüm Arslan'ı aramaya başladı.

Gülsüm Arslan'ın torunu "Olayın ardından 3 gün sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Bu arada 2 ay önce Akçalar kasabasından Kazım Yıldız'ın babaannemi istettiğini öğrendim. Jandarmaya haber vererek Akçalar kasabasında oturan Kazım Yıldız'ın evine gittik ve babaannemin orada olduğunu gördük. Jandarma ekipleri sorduğunda babaannemin kendi rızası ile Kazım Yıldız'ın evine geldiği ve onunla evlenmek istediğini öğrendim" dedi.

Aşık genç evlenirken kral ilan edildi

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Ramazan Cingöz, 2007 yılında Çinli bir kız ile tanıştı. Ancak örf ve adetlerinin uymadığını söyleyen Cingöz, kız arkadaşından ayrıldıktan sonra Bursa'da arkadaş olduğu bir turist sayesinde Singapur Havaalanı'nda çalışan Malezya asıllı 26 yaşındaki Surianawati Mohamed ile tanıştı. Yıldırım aşkı ile birbirlerine tutulan çift, evlenmeye karar verdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve bir işadamının yardımıyla Singapur'a giden Cingöz, kız arkadaşı Surianawati Mohamed ile ülkenin en büyük camisi Sultan Camii'nde dillere destan bir düğünle dünya evine girdi.

Düğünde dört ayrı kral kıyafeti giyen Cingöz, ülkenin adetlerine göre bir günlüğüne kral ilan edildi. Bin 200 kişinin katıldığı düğünde davetlilere 7 çeşit yemek ikram edildi. Cingöz'ün Bursa'da bulunan ailesi ise düğünü internet üzerinden canlı olarak izledi. Bir süre Singapur'da çalışmayı hedefleyen Cingöz, "Burada Türkleri çok seviyorlar. Osmanlı İmparatorluğu'ndan çok bahsediyorlar. Burada yaşam çok güzel. Ülke geliri Türkiye'ye göre çok yüksek. Yemekleri güzel. Herkes İngilizce konuşuyor" dedi.

Razaman Cingöz'ü ülkede bulunan gurbetçiler de düğünde yalnız bırakmadı. Cingöz, iki kez başvurduğu Singapur Türkiye Büyükelçisi'nin görüşme talebini kabul etmemesine ise tepki gösterdi.

Bu arada gencin Bursa'da bulunan annesi Emine Cingöz, Singapurlu gelin ile bir an önce tanışıp görüşmenin hayalini kuruyor. Ağabeyleri Mustafa ve İzzet de kardeşlerinin yolunu gözlüyor. Singapur'dan gelin alıp Türkiye'den damat vermenin gururunu yaşayan ağabeyler, "Bir an önce dönmesini istiyoruz. Türk örf ve adetlerinin başka ülkelerde yaşaması güzel bir şey" dedi.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2010, 02:39:52 ÖS »

Cheesy Cheesy ilginçler gerçekten ... Tşkler paylaşım için ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2010, 11:08:09 ÖS »

Alıntı
80'lik nine aşkına kaçtı

Seydişehir ilçesi Kavak köyünde ikamet eden 80 yaşında 3 çocuk annesi Gülsüm Arslan, ölen kocasından kalan emekli maaşını almak için banka önünde girdiği kuyrukta Kazım Yıldız ile tanıştı. Bir süre görüşmeye devam eden çiftin ilişkisi bir süre sonra aşka dönüştü. 10 Aralık günü evden hastaneye çıkıyorum diye ayrılan Gülsüm Arslan, akşam olduğu halde eve dönmeyince ailesi Gülsüm Arslan'ı aramaya başladı.

Gülsüm Arslan'ın torunu "Olayın ardından 3 gün sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Bu arada 2 ay önce Akçalar kasabasından Kazım Yıldız'ın babaannemi istettiğini öğrendim. Jandarmaya haber vererek Akçalar kasabasında oturan Kazım Yıldız'ın evine gittik ve babaannemin orada olduğunu gördük. Jandarma ekipleri sorduğunda babaannemin kendi rızası ile Kazım Yıldız'ın evine geldiği ve onunla evlenmek istediğini öğrendim" dedi.

Boşuna dememişler aşkın yaşı yoktur diye ... Cheesy  Cheesy Cheesy

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: Aşkınız için neler yapabilirsiniz?  ilginç farklı ilginç olay 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!