Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 02:12:52 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Anayasa Hukuku 2007 Final Soru ve Cevapları  (Okunma Sayısı 971 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 02, 2009, 02:48:41 ÖÖ »

Anayasa Hukuku 2007 Final Soru ve Cevapları

ANAYASA HUKUKU

1-Aşağıdakilerden hangisi TBMM Hükümeti bünyesi içinde bir devlet başkanlığı makamının yaratılamamasına
yol açmıştır?

2-Aşağıdakilerden hangisi anayasa hükümlerinin sıklıkla tartışılmasına yol açması dolayısıyla siyasal
ortamı istikrarsızlığa sürükleyen nedenlerden biridir?

3-Aşağıdakilerden hangisi siyasi partilerin,demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olduğu ifadesinin doğal
bir sonucudur?

4-Aşağıdakilerden hangisi eşitlik ilkesinin bir gereği değildir?

5-Türk anayasaları arasında hangi yumuşak anayasa olarak nitelendirilmeye uygundur?

6-Bakanlar Kurulu Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisini hangi makamdan alır?

7-Aşağıdakilerden hangisi bir parlamento kararı değildir?

8-Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?

9-Anayasada ve ilgili yasalarda düzenlendiği şekliyle milletvekili seçimiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden
hangisi söylenemez?

10-Yasama sorumsuzlugu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

11-Seçim çevrelerinin nüfuslarına göre değişen sayıda olmak üzere birden çok milletvekili çıkardığı seçim
sistemine ne ad verilir?

12-Yasama meclislerinin belli bir konuda bilgi edinmek için yaptıkları incelemeye ne verilir?

13-Bir yasama döneminde sonuçlandırılmamış olan kanun tasarı ve tekliflerinin hükümsüz sayılmasına ne ad verilir?

14-Aşağıdakilerden hangisi siyasi parti gruplarının yetki ve ayrıcalıkları arasında yer almaz?

15-Aşağıdakilerden hangisi yürütme yetkisinin bir kurulda olduğu sistemi tanımlar?

16-Aşağıdakilerden hangisinin Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlıgını sağlamaya yönelik oldugu söylenemez?

17-Aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanı'nın yürütme ile ilgili görev ve yetkilerinden biri değildir?

18-Aşağıdakilerden hangisi Bakanlar Kurulu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerince verilen desteği ifade eden kavramdır?

19-Aşağıdakilerden hangisi Başbakan'la Bakanlar arasındaki ilişki konusunda 1982 Anayasası'nın getirdiği bir yeniliktir?

20-Parlamenter sistem hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?

21-1961 Anayasası'nın öngördüğü olağanüstü yönetim usulleri hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

22-Sıkıyönetim ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

23-Aşağıdakilerden hangisi hakimlik teminatının unsurlarından biri değildir?

24-Aşağıdaki anayasalardan hangisi benimsenmiş olduğu kuvvetler birliği ilkesiyle bağdaşmayacak biçimde yargı işlevini ayrı bir
kuvvet olarak nitelendirmiştir?

25-Aşağıdakilerden hangisi 1961 Anayasası döneminde Yüksek Hakimler Kurulu üyelerinin tümünün Yargıtay Genel Kurulunca,kendi içinden
seçilmesine yol açan nedenlerden birini oluşturmaz?

26-Aşağıdakilerden hangisi hukuk devletinin gelişimindeki son ve en önemli aşama olarak tanımlanabilir?

27-Aşağıdakilerden hangisi normların anayasaya uygunlugunun siyasal denetiminde uygulanan yöntemlerden birini oluşturmaz?

28-Aşağıdakilerden hangisi Anayasa Mahkemesi'nin özel bir anayasa organı olarak görülmesine ilişkin gerekçelerden biri değildir?

29-Aşağıdakilerden hangisi 1961 Anayasasında öngörülen organ davasını açmaya yetkili kılınmamıştır?

30-Anayasa uygunluk denetiminde uygulanan usul hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin

« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2009, 02:49:05 ÖÖ »

Cevaplar

1)b - Ortaya çıkacak görüş ayrılıkları dolayısıyla milli mücadelenin sekteye uğramasının önüne geçilmek istenmesi

2)d - Anayasanın kazuistik yöntemle hazırlanması

3)b - Yurttaşların siyasi parti kurma ve usulüne göre partilere girme ve ayrılma hakkına sahip olması

4)e - aynı durumdaki kadın ve erkeklerden, kadınlara daha fazla fırsat ve hizmet olanağının tanınması

5)b - 1921 Anayasası

6)c - TBMM

7)a - Bütçe kanunun hazırlanması

8)d - Denetim anayasa mahkemesince yapılır

9)a - Cumhurbaşkanının milletvekili adayların reddetme yetkisi vardır

10)d - TBMM Başkanlık divanı, gerekli hallerde milletvekillerinin sorumsuzluğunu kaldırabilir.

11)a - Liste usulü

12)c - Meclis araştırması

13)d - Kadük olma

14)e - Kanun hükmünde kararname çıkarabilme

15)c - Kolejyal yürütme

16)b - Cumhurbaşkanının yüksek öğrenim görmüş olması

17)a - Askeri yüksek idare mahkemesi üyelerini seçmek

18)d - Güven oyu

19)d - Bakanların başbakana karşıda sorumlu olduklarının belirtilmesi

20)b - Parlamenter sistemde, yasama ve yürütme organları ayrı ayrı olmak üzere halk tarafından doğrudan seçilir.

21)c - Ayaklanma çıkması halinde Milli Güvenlik Kurulu' nun görüşü alınarak olağanüstü hal ilan edilebilir.

22)a - Kolluk kuvvetleri, hukuka aykırı olarak gerçekleştirdikleri yaralama veya ölümlerden sorumlu tutulamaz.

23)e - Hakimlerin görev yerlerinin sık aralıklarla ve sürekli olarak değiştirilmesi

24)c - 1924 Anayasası

25)a - Yürütme organlarının güçlendirilmesi eğilimi

26)e - Anayasa yargısı

27)c - Anayasa mahkemesi yoluyla yapılan denetim

28)e - Anayasa mahkemesinin yönetimini sağlayacak kendine ait bir bütçesinin olmaması

29)b - Cumhurbaşkanı

30)e - Anayasa mahkemesinin gerekçe ile bağlı fakat istemle bağlı olmaması

MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin

« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2009, 02:50:28 ÖÖ »

ANAYASA HUKUKU 2007 final soruları

Etiket: Anayasa Hukuku 2007 Final Soru ve Cevapları 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!