axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« : Mayıs 21, 2009, 06:37:43 ÖS » |
|
ALO KONTÖR Üyelik Ücreti İle Servet Edineceğe Benziyor ugur.uzun [29 Temmuz 2008, 09:00] Bu ayın başında, cep telefonuma gelen mesajla, Alo Kontör ile tanıştım. Mesajda sadece sistemin avantajlarından ve hediye kontörlerden bahsediliyordu.
Normalde bankamın internet bankacılığı sistemini kullanarak, 24 saat boyunca, istediğim zaman kontör yükleyebilen biri olmama rağmen, bilgisayarımdan uzak olduğum bir gün mesajı tekrar gördüm ve arayıp üye oldum.
Üyelik işlemi sırasında telefondaki görevli, tüm Alo Kontör mağdurlarının belirttiği şekilde, anlaşılmayacak kadar hızlı konuşuyordu.
Bu konuşma sırasında üyelik ücretinden hiç bahsedilmedi. telefondaki görevli sadece hediye kontörlerden, istediğimiz zaman kontör yükleyebileceğimizden, bunun ne kadar büyük bir nimet(!) olduğundan bahsedip duruyordu.
Sisteme kredi kartı bilgilerimin girilmesinden sonra 250 kontör yükledim. Ay sonunda kredi kartı ekstremi aldığımda, Alo Kontör tarafından yapılmış iki işlem gördüm.
Biri normal olarak 250 kontör ücreti, diğeri ise 28 YTL'lik başka bir işlemdi. Üstelik bu ücret ödeme kolaylığı olsun diye(!) 7'şer YTL'den 4 taksit olarak tahsil edilmiş!
İtiraz etmek için aradım. telefondaki görevli bu ücretin yıllık üyelik ücreti olduğunu ve üyelik işlemi sırasında bana bunun belirtildiğini söyledi.
Bu ücretin alınacağı bana hiçbir şekilde belirtilmedi. Kaldı ki Alo Kontör zaten bakkallarda, marketlerde satılan kontörler ile aynı fiyata satış yapıyor. Üstüne bir de 28 YTL üyelik ücreti alıyor. Bu düpedüz mağdur etmektir. Alo kontör üyesi olmak çok büyük bir ayrıcalık mıdır ki 28 YTL üyelik ücreti alınıyor?
Bu sisteme birçok kişinin üye olduğunu düşünürsek; şirketin haksız yere ne kadar büyük paralar kazandığını görmek lazım. Bizi üye yapmadan, sadece Vodafone tarafından belirlenen satış fiyatına kontör satan yerler para kazanmıyor mu? Onlar da kazanıyor ama Alo Kontör daha fazlasını istiyor anlaşılan.
Güvenerek kredi kartı bilgilerimizi giriyoruz. İsteğimiz ve iznimiz dışında kredi kartımızdan para çekiliyor. Ayrıca sistemde kredi kartı bilgilerimizin kayıtlı tutulması da bana hiç güven vermedi.
İnternet alışverişinde önemli yerlere sahip sitelerin sistemlerinde, hiçbir zaman kredi kartı numaralarımız kayıtlı tutulmaz. Sadece alışverişi yaptığımız an kart bilgilerini sisteme gireriz ve site bunun kaydını saklamaz. Ama Alo Kontör firması kart bilgilerimizi sistemde kayıtlı tutuyor.
Tekrar aynı şeyi yaşamamak için kart numaramı değiştirdim. 1 hafta içinde ücret iadesi yapılmazsa bu firmayı yasal yollarla uğraştırmayı düşünüyorum.^^
şikayetvar.com
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2009, 06:43:46 ÖS » |
|
internet üzerinden alışverişlerde kredi kartı numaralarının istendiği bir sistem var ve bu güvenlik sistemi kart ve kullanıcı bilgilerini ikinci şahısların ulaşamayacaı şekilde muhafaza ettiğini ve sildiğini biliyorum ama burda şahıslar kredi kartı bilgilerini kaydediyor böyle bir sistemle ilk defa burda karşılaştım. yani siz kredi kartınızın tüm bigilerini veriyorsunuz ve alokontor'e kayıt oluyorsunuz... Arkadaşlar benden tavsiye kredi kartı ve diğer bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Yukardaki mesajda da şikayet belirtilmiş bunla ilgili üyelik ücretliymiş.
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2009, 07:52:52 ÖS » |
|
bende katılıyorum ne olursa olsun telefon, adres, kredi kartı numarası vermek bence de hiç iyi değil olurda çok güvendiğimiz biri oluyor ona gönderelim diyoruz bu seferde aradaki dolandırıcılara yakalanıyoz en iyisi internete bilgi vermemek Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
| |
| |