Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 01:52:23 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Ahmet Adnan Saygun  (Okunma Sayısı 243 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« : Ekim 17, 2007, 07:07:46 ÖS »

Bu çalışma besteci, araştırmacı ve eğitmen olarak Türk müziği alanında son derece önemli çalışmalar yapmış olan Ahmed Adnan Saygun’u bütün yönleriyle ele almayı amaçlamaktadır. Bir yandan bestecinin müziğimizin gelişimine olan katkısı irdelenecek, öte yandan sanatçının bugün nasıl ele alınması gerektiği konusunda sağlıklı verilere ulaşılmaya çalışılacaktır. Besteciliğinin yanı sıra bir eğitmen ve önemli bir araştırmacı olarak Ahmed Adnan Saygun’un sanatçı kişiliği irdelenecek, ülkemizde müzik eğitimine ilişkin görüşleri ve bu konudaki girişimleri incelenecektir. Cumhuriyet döneminde müzik alanında gerçekleştirilen inkılap hareketinin öncülüğünü üstlenen, ilk Türk operası olan “Özsoy”u, ilk Türk balesi olan “Bir Orman Masalı”nı ve ilk Türk oratoryosu olma özelliğini taşıyan “Yunus Emre” oratoryosunu besteleyen Ahmed Adnan Saygun’un Türk Müzik Tarihinin yeniden yapılanma süreci içerisinde üstlendiği önemli rol ele alınacaktır. Cumhuriyet döneminde oluşturulmak istenen çoksesli Türk müziğine damgasını vuran Ahmed Adnan Saygun’un müziğe ilişkin gerek kuramsal gerekse uygulamaya dönük çabaları üzerinde günümüz sanatçılarının yeterli bir biçimde bilgilenmelerini sağlamaya çalışmak da tezimizin öncüllerindendir. Ahmed Adnan Saygun’un yapıtları incelenerek, Türk müziğiyle batı arasındaki çalınış sistematiğini oturtması açısından ikisinin sentezini yapan çalışma biçimi araştırılacaktır. Çalışmam boyunca önerileriyle beni yönlendiren danışmanım Sayın Doç. A.Bülent Alaner’e çok şey borçluyum. I. BÖLÜM AHMED ADNAN SAYGUN’UN BİYOGRAFİSİ VE SANATÇI KİŞİLİĞİ 1.1 Ahmed Adnan Saygun’un Biyografisi Ahmed Adnan Saygun, 7 Eylül 1907 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İlk eğitimini matematik öğretmeni olan babası Celal Bey’den almıştır. 1912 yılında İzmir’deki Hadika-i Subyan okuluna başlamıştır. Müziğe olan yeteneği ve ilgisi babasının dikkatini çekmiştir. 1918’de sanat ağırlıklı bir okul olan İzmir İttihad ve Terakki Mektebi’nde orta öğrenimine başlamıştır. Okulun müzik öğretmeni olan İsmail Zühtü Bey’in kurduğu dört sesli okul korosuna katılmıştır. İsmail Zühtü Bey, Saygun’un yeteneğini görmüş ve ona özel dersler vermeye başlamıştır. On üç yaşındayken İsmail Zühtü Bey’in önerisiyle İtalyan asıllı bir müzik öğretmeni olan Rossati’nin piyano öğrencisi olmuştur. İlk sistematik müzik eğitimini 1922 yılında dönemin ünlü müzikçisi Macar Tevfik Bey’den (Alexandro Voltan) almıştır. 1923 yılında İzmir’e yerleşen Hüseyin Saadettin Arel’den armoni dersleri alarak çalışmalarına devam etmiştir. 1924 yılından itibaren piyano çalışmalarının yanında, elde edebildiği Fransızca kitapların yardımıyla armoni ve kontrpuan bilgisini genişletmiştir.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!