Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:18:46 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: ADALET BAKANLIĞINA 13BİN 300 PERSONEL ALINACAK  (Okunma Sayısı 801 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Haziran 03, 2009, 06:47:59 ÖS »

Adalet Bakanlığına, Haziran ve Temmuz ile Ekim ve Kasım aylarında 12 bin zabıt katibi ve infaz koruma memuru, bin 300 de kadrolu personel alınacak. Başvuru şartları için şu uyarı yapıldı:

Haberin devamı için başlığa tıklayınız...

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yargı hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacak politikaları geliştirmek ve uygulamanın Bakanlığın görevi olduğu belirtilerek, mahkemelerin adalet dağıtma hizmetini en iyi şekilde yerine getirebilmesinin, hakim ve Cumhuriyet savcılarının yanı sıra yardımcı personelin yeterli sayıda olmasına bağlı olduğu vurgulandı.

Artan iş yükü karşısında, hakim ve Cumhuriyet savcısı sayısının yetersiz olması ve yardımcı personel eksikliğinin, yargının yavaş işlemesine, adaletin gecikmesine ve telafisi zor hak kayıplarına yol açtığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Önümüzdeki süreçte yeni adliyelerin hizmete girmesi ve bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçirilmesi planlandığından mevcut personel açığının giderilmesinin yanında ek personele de ihtiyaç duyulmaktadır.

Ayrıca yaklaşık 112 bin tutuklu ve hükümlünün kaldığı ceza infaz kurumlarında, çağdaş bir infaz sisteminin uygulanması, yeterli ve nitelikli personelin bulunmasını gerektirmektedir. Ancak artan hükümlü ve tutuklu sayısı karşısında infaz koruma memuru sayısının yetersiz kalması, cezaevlerinde çeşitli sorunlara neden olmakta, iyileştirme önlemlerinin uygulanmasını zorlaştırmaktadır.''

-13 BİN 300 PERSONEL-

Adalet hizmetlerinin adil, etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi ve yargının gecikmesinden kaynaklanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Bakanlıkça bu yıl içinde toplam 13 bin 300 personelin alınacağı bildirilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Bu kapsamda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca, 2009 yılında ilk defa istihdam edilmek üzere Haziran ve Temmuz aylarında 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere toplam 6 bin sözleşmeli personel alınacaktır. Bunun dışında yine bu yıl Ekim ve Kasım aylarında da 3 bin zabıt katibi ve 3 bin infaz koruma memuru olmak üzere 6 bin personelin daha alınması planlanmaktadır. Bunlara ek olarak, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na göre Bakanlığımıza verilen açıktan atama izni çerçevesinde çeşitli unvanlarda bin 300 kadrolu personel alınacaktır.

Sözleşmeli personel alımında ve açıktan atamalarda, daha önce memur alımlarında uygulanan sistem uygulanacak ve personel ihtiyacı bulunan illerdeki Adalet Komisyonlarınca sınavlar yapılacaktır. Bu sınavlara, 2008 KPSS sınavının ilgili puan türünde 70 ve üzerinde puan alan adaylar başvurabilecektir. Zabıt katipliği ve infaz koruma memurluğu için aranan genel ve özel şartlar yapılacak ilanlarda belirtilecektir.''

Açıklamada, personel alımına ilişkin başvuru şartları, yerleri ve tarihleri hakkında ayrıntılı bilgilerin, en kısa sürede Adalet Bakanlığının ' 'www.adalet.gov.tr '' adresli internet sayfasında yer verilecek ilanlarla duyurulacağı belirtildi.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2009, 10:28:09 ÖS »

bu haberi uzun zamandan beri bekliyodum.. başvuru için bekliyodum.. paylaştığınız için teşekkürler. adalet bakanlığının sitesini takip edicem artık..

axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #2 : Haziran 03, 2009, 10:50:43 ÖS »

inşallah verilen rakamlar içersinde yerinizi alırsınız:)
bu sınav için sanırm onparmak yazmayı bilmek ve dk da 90 kelime istiyorlardı? yanlışım olabilir ama böyle hatırlıyorum...
inşallah hakedenler yerleşir..

Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2009, 12:31:11 ÖÖ »

70 puan şartı gerekmiyo Türkiye gerçeği 45 puan bile yerleşti bu sınav sonrası.. önemli olan dayın olsun.. benim dayım yok.. on parmak da yazamıyorum.. ama dk da 90 kelime yazabilirim.. diye düşünüyorum .. iki parmak da olsa hızlı yazıyorum.. ama bu şart zabıt katibi için diğer büro personeli için bu şart gerekli değil diye biliyorum.. her neyse anlımın teriyle gireceğim sınava başarılı olursam ne mutlu.. olmazsa da güzel bi işim var onla devam edeceğim.. kader...  Smiley

Tam Üye
Üye No: 58

« Yanıtla #4 : Haziran 22, 2009, 04:56:04 ÖS »

21 Haziran 2009 da yapılan ZABIT KATİPLİĞİ SONUÇLARI ne zAman belli oluyor bilen arkadaş varmı?

Etiket: ZABIT KATİBİ ZABIT KATİBİ ALIMI İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!