Editor
Uzman Üye
Üye No: 190
|
 |
« : Nisan 01, 2009, 05:17:12 ÖS » |
|
Aşağıda , Abdülhamid İbn Türk hakkında bilgiler Edubilim tarafından sizler için biraraya getirilmiştir. Sizde bu konu hakkında bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz... Abdülhamid İbn Türk Tarihte Türk lakabını taşıyan nadir Türk bilim adamlarındandır. Hârezmi'nin çağdaşıdır. Cebir konusunda yazmış olduğu kitabın ancak küçük bir bölümü bugün elimizde bulunmaktadır. Burada, özel tipler halinde gruplandırılmış ikinci derece denklemlerinin çözümleri, Hârizmi'ninkilerden daha ayrıntılı olarak verilmiştir. Mesela x² + c = bx denkleminin, diğer denklem tiplerinden farklı olarak iki çözümü olduğunu ayrı ayrı şekillerle göstermiş olduğu halde, Hârizmi bir tek şekil kullanmıştır; ayrıca Abdülhamid ibn Türk, c * (b/2)² durumunda çözümün imkansız olacağını da şekil vererek kanıtlamıştır. Bu nedenle İbn Türk'ün açıklamasının Hârizmi'ninkinden daha mükemmel olduğu söylenebilir. İbn Türk'ün söz konusu cebir kitabı, Hârizmi'nin ilk cebir kitabı yazarı olma özelliğini şüpheli bir hale getirmektedir, buna rağmen Hârizmi'nin cebir tarihindeki etkisi tartışılamaz önemdedir. Anahtar Kelimeler: abdulhamid ibn türk, abdulhamid ibn türk hayatı, abdulhamid ibn türk ün hayatı, abdülhamid ibn, abdülhamid ibn türk, abdülhamid ibn türk hayatı, abdülhamid ibn türk ün hayatı, abdülhamid ibn türkün hayatı, abdülhamit ibn türk, ibn türkTürkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Edu Depo Açıldı... Ücret yok! Limit Yok! Be
|
|
|
Uzman Üye
Üye No: 36
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2009, 03:14:40 ÖÖ » |
|
Abdülhamid İbn Türk hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...Ellerinize sağlık... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 10087
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 12:18:33 ÖÖ » |
|
abdülhamid ibn türk kimdir , abdülhamid ibn türk hakkında bilgi , abdülhamid ibn türk biyografisi, abdülhamid ibn türk biyografi, abdülhamid ibn türk neyi icat etti , abdülhamid ibn türk sözleri, abdülhamid ibn türk hayatı , abdülhamid ibn türk hayatı hakkında, buluşları, abdülhamid ibn türk buluşu , abdülhamid ibn türk icadı , abdülhamid ibn türk vikipedi Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2009, 06:45:57 ÖÖ » |
|
TeŞeKkÜrLeR pAyLaŞıM iÇiN .. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
| |
| | |