Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:13:47 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Abdülhamid İbn Türk Kimdir - Hayatı - Eserleri Hakkında Bilgiler  (Okunma Sayısı 3144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Nisan 01, 2009, 05:17:12 ÖS »

Aşağıda , Abdülhamid İbn Türk hakkında bilgiler Edubilim tarafından sizler için biraraya getirilmiştir. Sizde bu konu hakkında bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz...

Abdülhamid İbn Türk

Tarihte Türk lakabını taşıyan nadir Türk bilim adamlarındandır. Hârezmi'nin çağdaşıdır. Cebir konusunda yazmış olduğu kitabın ancak küçük bir bölümü bugün elimizde bulunmaktadır. Burada, özel tipler halinde gruplandırılmış ikinci derece denklemlerinin çözümleri, Hârizmi'ninkilerden daha ayrıntılı olarak verilmiştir.

Mesela x² + c = bx denkleminin, diğer denklem tiplerinden farklı olarak iki çözümü olduğunu ayrı ayrı şekillerle göstermiş olduğu halde, Hârizmi bir tek şekil kullanmıştır; ayrıca Abdülhamid ibn Türk, c * (b/2)² durumunda çözümün imkansız olacağını da şekil vererek kanıtlamıştır. Bu nedenle İbn Türk'ün açıklamasının Hârizmi'ninkinden daha mükemmel olduğu söylenebilir.

İbn Türk'ün söz konusu cebir kitabı, Hârizmi'nin ilk cebir kitabı yazarı olma özelliğini şüpheli bir hale getirmektedir, buna rağmen Hârizmi'nin cebir tarihindeki etkisi tartışılamaz önemdedir.

Anahtar Kelimeler: abdulhamid ibn türk, abdulhamid ibn türk hayatı, abdulhamid ibn türk ün hayatı, abdülhamid ibn, abdülhamid ibn türk, abdülhamid ibn türk hayatı, abdülhamid ibn türk ün hayatı, abdülhamid ibn türkün hayatı, abdülhamit ibn türk, ibn türk

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Uzman Üye
Üye No: 36

« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2009, 03:14:40 ÖÖ »

Abdülhamid İbn Türk hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...Ellerinize sağlık...

Yeni Üye
*
Üye No: 10087

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 12:18:33 ÖÖ »

abdülhamid ibn türk  kimdir , abdülhamid ibn türk  hakkında bilgi , abdülhamid ibn türk  biyografisi, abdülhamid ibn türk  biyografi, abdülhamid ibn türk  neyi icat etti , abdülhamid ibn türk  sözleri, abdülhamid ibn türk  hayatı , abdülhamid ibn türk  hayatı hakkında, buluşları, abdülhamid ibn türk  buluşu , abdülhamid ibn türk  icadı , abdülhamid ibn türk  vikipedi

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2009, 06:45:57 ÖÖ »

TeŞeKkÜrLeR pAyLaŞıM iÇiN ..

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: albulhamid ibn turk kimdir  abdulhamid ibn turk hakkında bilgi 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!