Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 04:45:50 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: 3D Anti-terorist Oyununun Yüklemesine Dİkkat!  (Okunma Sayısı 162 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Nisan 19, 2010, 01:51:03 ÖS »

Güvenlik firmalarından ardı ardına yapılan uyarılar olayın vehametini ortaya koyuyor.

Pek çoğumuz cep telefonlarımızla oyun oynamayı seviyoruz. Özellike internetten indirdiğimiz ücretsiz oyunlar başında bazen saatler geçirebiliyoruz. Peki, bu  oyunların  bize binlerce liraya mal olabileceğini de biliyor muyuz?

Çin merkezli Beijing Huike Technology adlı mobil oyun firmasının sevilen oyunu 3D Anti-terorist'i cep telefonlarına indirip oynamaya başlayanlar son zamanlarda oldukça kötü bir sürprizle karşılaşmaya başladılar. Evet, tahmin edeceğiniz gibi oldukça kabarık cep telefonu faturaları ile yüzyüze geldiler.

Güvenlik yazılımları üreten Symantec'ten yapılan açıklamaya göre aslında oyunun orijinalinde bir problem yok. Oyunu internette ücretsiz olarak dağıtan bazı kötü niyetli kişiler tarafından içine zararlı kodlar eklenmiş durumda.

Bu kodların marifetiyle siz oyun oynarken telefonunuz arka planda otomatik olarak bir takım uluslararası görüşmeler yapmaya başlıyor. Nasıl bir telefon faturası geleceğini artık siz tahmin edin...

Peki, ne yapmak lazım?
Özellikle internet üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan oyunları cep telefonunuza indirmeden önce iki kere düşünün. Asla tanımadığınız dağıtımcılardan oyun indirmeyin. Eğer cep telefonunuz bir bilgisayara bağlayıp bilgisayardaki oyunları alıyorsanız mutlaka bilgisayardaki dosyaları bir antivirüs programı ile tarayın.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: 3D Anti-terorist Oyununun Yüklemesine Dİkkat! oyun virüs korsan korsanoyun 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!