Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 12:31:39 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: 238 BİN 631 ADAY KAYIT YAPTIRABİLİR  (Okunma Sayısı 194 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Üye
*
Üye No: 75

« : Ağustos 12, 2009, 11:57:21 ÖÖ »

KAYITLAR 31 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

ÖSS'yi kazanarak tercih yapan 958 bin 628 adaydan 290 bin 97'si üniversitelerin lisans programlarına yerleşti.

ÖSS ve sınavsız geçiş yoluyla da ön lisans programlarına 238 bin 631 aday kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 14 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen ÖSS ile 21 Haziran 2009'da yapılan YDS sonuçlarına ilişkin açıklama ve istatistikleri internetten yayımladı.

Açıklamada, sınav sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-ÖSS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin sonuçlandığı, yerleştirme işleminin sınavsız geçiş hakkına sahip meslek lisesi mezunlarını da kapsadığı belirtildi.

Adayların, yerleştirme sonuçlarını internetten öğrenebilecekleri kaydedilen açıklamada, sınav 2009-ÖSYS sınav sonuç belgelerinin adaylara gönderilmeyeceği, adaylara ilişkin yerleştirme ve kimlik bilgilerini içeren fotoğraflı aday listelerinin elektronik ortamda üniversite rektörlüklerine iletileceği ifade edildi.

Yükseköğretim programlarına kayıtların 31 Ağustos-7 Eylül arasında yapılacağı belirtilen açıklamada, adayların kayıt için gerekli evrakla birlikte yerleştirildikleri üniversitelere başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, adayların, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs, kredi, katkı kredisi ve yurt başvurularını http://www.kyk.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri kaydedildi.

AA

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!