Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« : Aralık 19, 2009, 03:03:38 ÖÖ » |
|
2010 şubat ayında atama olacakmı , olmayacakmı diye merak içindeyken sorumuzun cevabı Milli Eğitim Bakanımızdan geldi... Az önce Stv deki bir programın tekrarını izledim . Programın konuğu Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçuydu... Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu Türkiyedeki öğretmen açığının 70 bin olduğunun , bunun 40 binin 2010 yılında olacağını söyledi. Ama eğitim -öğretim yılında aksamaların oluşmaması için şubatta atama yapmayı düşünmediklerini söyledi. Bundan sonra atamalar bir yıl içerisinde sadece Ağustos ayında , tek seferde ve Kadrolu olarak yapılacakmış... Sözleşmeli öğretmenlerin ise zamanla hizmet puanı , görev yılı gibi özellikler göz önünde bulundurularak , maliye bakanlığınada danışılarak kadroya geçirileceğini açıkladı... Bundan sonra sözleşmeli alım olmayacaktı diye soran sunucuya , biz sözleşmeli alım için ayrı bir atama yapmıyoruz , zaten çalışan sözleşmeli öğretmenler kadroya geçtiği için onların yerini doldurmak için sözleşmeli alım yapıyoruz diye cevap verdi... Bu açıklamalardan sonra ne desem bilmiyorum  Yoruma açık.... Anahtar Kelimeler :2010 şubat atamaları , 2010 şubat ataması olacakmı , , 2010şubat ataması olmayacakmı , 2010 da ne kadar öğretmen alınacak , kadrolu öğretmen alımı , 40 bin öğretmen atamasıTürkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2009, 05:06:44 ÖÖ » |
|
Bakanın konuşmasında şu dikkatimi çekti.
"öğretmen adayları 26 tercih yaparlar. 25 tanesi kendi tercihi. 26.tercihi işaretlerse her yere gidebiliyor,işaretlemezse gitmiyor.."
Bakanın haberi yok galiba bizim toplam 21 tercih hakkımızın olduğundan.
Ne günlere kaldık.
Allah sonumuzu hayır etsin. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2009, 05:09:17 ÖÖ Gönderen: tivo »
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
crpe diem.
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2009, 11:40:28 ÖÖ » |
|
tekrar hazırlancaz sanırım.. bu arada, imzanı pek göremiyorum, daha büyüğü yok muydu TESCİLLİ İNTERNET ÇAPKINI  (!) çok beklersin demek istemişler sana, bende ünlem yoktu. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2009, 11:42:51 ÖÖ Gönderen: A.BetüL »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2009, 04:52:10 ÖS » |
|
 Bu sene herşey tepetaklak oldu ya.. Bari şimdi iyi bir alım yapılsaydı.. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2009, 05:12:27 ÖS » |
|
Ne yazıkki doğru amarant hocam  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2009, 05:15:53 ÖS » |
|
Amaç öğretmen atamak değilki göz boyamak.... Daha bir hafta önce 10 bin öğretmen atadık , 6 bin daha atıyoruz diyorlar. Bakan kendi ağzıylada 3 bin kişinin atandığının , diğerlerinin sözleşmeden kadroya geçirildiğini söyledi ama bunu daha net açıklaması lazım. İki senedir atama bekleyen birisi olarak kimseye laf söz anlatamıyorum. Her gün öğretmen atıyorlar , sen bir türlü atanamadın diyor , eşimiz dostumuz. Ben anlatmaktan bıktım artık....  Bakanın 70 bin öğretmen ihtiyacımız sözüde epeyce bi kafamı karıştırdı. Boşta bekleyen 150-160 bin öğretmenin olduğunu maddi imkan olsa bile ancak 70 bininin alınacağını söylüyor. Ya diğerleri ne olacak  Bundan sonra ihtiyacımız olan bölümlerde öğretmen yetiştirilmesi için yök ile iletişim halinde olduklarını söylüyor ama biz neden göremiyoruz bunu. Her sene aynı bölümlere aynı yoğunlukta insan alınıyor....  Birde Şubatta eğitim öğretim aksamasın diye atama yapılmayacağını söylüyor , şu an zaten 70 bin öğretmen eksikle eğitim hizmetleri yürütülüyor asıl aksaklık bu değilmi  Ne kadar alırsanız o kadar açık kapanmış olur ve ne kadar erken alırsanız o kadar az aksaklık yaşanmış olur...(Bu söylediğim Bakana göre ters olur , çünkü öğretmen alıyoruz diye sözleşmelileri kadroya geçirirseniz tabi aksaklıklar çıkar.) "öğretmen adayları 26 tercih yaparlar. 25 tanesi kendi tercihi. 26.tercihi işaretlerse her yere gidebiliyor,işaretlemezse gitmiyor.." bu benimde dikkatimi çekti. Olsun , olabilir böyle karışıklıklar dedik , onada göz yumduk.... Gelelim en asıl meseleye nitelikli kaliteli öğretmen yetiştirmek , almak için gerekenleri yapıoruz diyor... Nitelikli öğretmen denilince kpss gibi bir sınavdan 40 alan adamıda öğretmen diye atamakta giriyor bunun içine herhalde....  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2009, 05:22:03 ÖS » |
|
Ya KILIC bende aynı şeyleri yaşıyorum. Maddi manevi sıkıntı ya. Gelen giden alım oldu yinemi olmadı senin ataman diyor anlatamıyorum. Beklemekten sıkıldım. Neden okuduysak  İngilizce alımlarıda büyük hayalkırıklığı yarattı bende bu sene. Bizdekide şans yani.. Tekrardan KPSS denen saçmalığa çalışmak istemiyorum .. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 41939
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2009, 06:59:09 ÖS » |
|
Tüm ümitlerim şubata kalmıştı çok üzüldüm ya...  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2009, 07:01:59 ÖS » |
|
Birazdan Samanyolu Tv de haberlerde Bakanın konuşmalarını izleyebilirsiniz... (Şu an saat 18:01 - 19Aralık 2009 - Cumartesi) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2009, 07:22:25 ÖS » |
|
Kurum olarak MEB ve ordakiler ne yaptıklarının farkında değiller artık.Şansa kadere bi yere atanan atanıyor artık.
Eğer ŞUBAT 2010 da Öğretmen alımı yapmayacaksan bunu en baştan belirtmen gerekki öğretmen adaylarıda kendilerinide ona göre hazırlasın. Atama yapılıyor ve hemen ardından da bu konuşuluyor söyleniyor. Çok yanlış durum bunun çok öncesinden söylenmesi lazım. Aynı Durum Sözleşmeli öğretmen alınmayacağınıda atama zamanın da söylendi ve kasım geldi aralık geldi kadrolu alım yapıldıktan sonra boşalan yerlere tekrar alım yapılacağı ve sözleşmeli alınacağı ortaya çıktı.Tüm bunlar olurken ben şuna inanıyorum ki kurum kendi dediğinin farkında değil!!!
Ve arkadaşlar 2010 Şubat Öğretmen Ataması yine yapılacaktır neden derseniz konuştuklarının farkında olmayanlar bugün yok diye söylemde bulunurlarken şubat gelince yine bunu unutup alım yapacaklardır ve kadroya alım olduktan sonra da boşalan yerlere sözleşmeli öğretmen ataması yapacaktır...
bekleyip görecez tabi.. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2009, 03:17:28 ÖS » |
|
ama hocam kesin bir açıklama olması geerek tercihler bitmeden:) Nedenini sorarsanız kadrolu da 21 işaretlemeyen yüzlerce kişi var ve bunlar şubat ataması için 21.tercih yada doğu illerini tercih etmemişlerdi. Şimdi ise Şubat ataması olmayacaksa herkes sözleşmelide tercih ededcektir bu da puanların çok aşağı düşmeyeceğine işarettir. İnşallah Şubat ataması olur, eğer olmazsa da MART ataması olur  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2009, 03:27:28 ÖS » |
|
umut fakirin ekmeğidir sözünü değişelim hocam haydi öğretmen alım umutları atanamayan öğretmenlerin ekmeğidir:D çeliğe çubuğa rağmen umut etmeye devaö hocam  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | | | | | | | |