Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 04:13:59 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: 2009-2 atamasında sözleşmeli atanan , ek atamalarda, tekrar tercih yapabilirmi?  (Okunma Sayısı 2182 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Eylül 20, 2009, 02:05:25 ÖÖ »

2009-2 atamasında sözleşmeli atanan , ek atamalarda, tekrar tercih yapabilirmi?

Bir üyemizin bize gönderdiği mesaj üzerine böyle bir başlık açmaya karar verdim. Bu konuda net bir bilgiye rastlamadım , eğer bilginiz varsa ve paylaşırsanız memnun oluruz...

Sorumuz tam olarak şu...

"Merhaba,
   Ben ilk atamalarda sözleşmeli olarak okul öncesi öğretmeni olarak atandım. Ek yerleştirmelerde daha yakın ve merkez yerlerin boş olduğunu gördüm. Tekrar tercih yapma hakkım var mı yada boş olan yerlere geçiş oluyor mu? En kısa zamanda bilgilendirmenizi bekliorum şimdiden teşekkür ederim."

Gelen bu mesaj üzerine ben biraz araştırma yaptım...

2009-2 sözleşmeli öğretmenlik kılavuzunda şöyle yazıyor...

"7.3. Sözlesmeli Öğretmenlerin Basvuruları
Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen sözlesmeli öğretmen olarak görev yapanlar, gerekli sartları
tasımaları kaydıyla ilk atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabileceklerdir. Kadrolu
öğretmenliğe atanamayanların bulundukları eğitim kurumundaki görevleri ve sözlesmeleri devam edecektir.
Sözlesmeli öğretmenlerden kadrolu öğretmenliğe atananlar, atandıkları ilde göreve baslamak zorunda
olduklarından görevli oldukları eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile yapılan sözlesmeleri
feshedilecektir."

Bu açıklamaya ve internette başka sitelerde yapılan yorumlara bakarsak sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler sadece kadrolu olarak başvurabiliyorlar. Ek atamalarda da sözleşmeli öğretmen alınacağı için , zaten görev yapan sözleşmeli öğretmenler tekrar tercih yapamayacaklar....

Eğer yanlış bir açıklama yaptıysam lütfen düzeltin...

Benim kafamı karıştıran kılavuzdaki şu kısım

"4.2. SÖZLESMELİ ÖĞRETMENLİĞE BASVURU VE GÖREVLENDİRME
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan (2008-2009) Kamu Personel Seçme
Sınavı’nda alanlar bazında belirlenen taban puanı ve üzerinde puan almıs olmak sartıyla;
1) İlk defa öğretmen olacaklar,
2) Aday ya da asıl olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hâlen görev yapanlar,
3) Aday veya asıl Devlet Memuru iken (Kadrolu öğretmenlik dâhil) bu görevlerinden istifa edenler,
4) Kamu kurum ve kuruluslarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli çalısanlar,
5) Sözlesmeli öğretmen olarak görevlendirilenlerden; göreve baslamayanlar görevlendirildiği, göreve
basladıktan sonra ayrılanlar ise ayrıldığı tarihten itibaren 1 (bir) yılını dolduranlar,
6) Hâlen silâh altında olanlar
basvuru yapabileceklerdir."

Yorumlarınızı bekliyoruz... İlginiz için şimdiden teşekkürler...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Yeni Üye
*
Üye No: 22319
Mesleği: Okul Öncesi Öğretmeni

« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2009, 08:21:25 ÖS »

5) Sözlesmeli öğretmen olarak görevlendirilenlerden; göreve baslamayanlar görevlendirildiği, göreve
basladıktan sonra ayrılanlar ise ayrıldığı tarihten itibaren 1 (bir) yılını dolduranlar,
yani 1 yıl geçmeden yapamazlar

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: 2009-2 ataması   sözleşmeli öğretmen  tekrar tercih yapabilirmi  okul öncesi sözleşmeli çalışanlar tekrar tercih yapabilirmi okul öncesi , ek atama 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!