2009-2010 Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantı Gündem Maddeleri
T.C.
………………….. KAYMAKAMLIĞI
…………………….. Müdürlüğü
Sayı : 243.1/ …../….../2009
Konu : 2009 - 2010 Sene başı 1. Öğretmenler
Kurulu Toplantısı
EDUBİLİM İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETMENLERİNE
2009/2010 eğitim öğretim yılı Sene başı Öğretmenler Kurul Toplantısı …../…../2009 tarihinde saat 10:00 ‘ da okulumuz öğretmenler odasında yapılacaktır.Gündem maddeleri aşağıda sunulmuş olup,belirtilen tarih ve saatte tüm öğretmenlerin toplantıya katılmasını rica ederim.
………………..
Okul Müdür V.
Gündem Maddeleri:
1. Açılış ve Yoklama
2. Öğretim yılı boyunca yapılacak kurul toplantılarında yazman olarak görev alacak iki asil iki yedek üyenin seçimi.
3. Anayasamızın eğitimle ilgili ( 24.42.58. ve 59. ) maddelerinin okunması.
4. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun ( 2.4.5.17 ve 43. ) maddelerinin okunması.
5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ( 7.15.26,31ve 125.) maddelerinin okunması.
6. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin okunması.
7. 2008/2009 eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi.
8. Sınıf rehber öğretmenlerinin seçilmesi.
9. Rehberlik hizmetleri okul yürütme kurulunun oluşturulması.( Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği Madde: 43)
10. Sosyal etkinlik danışman öğretmenlerinin seçimi
* Danışman öğretmenlerin görevlerinin açıklanması,
* Kulüp çalışma odalarının belirlenmesi,
* Sosyal Etkinlikler Kurulunun belirlenmesi ( T.D.2569, Md. 8 )
* Belirli gün ve haftalarda yapılacak çalışmaların öğrenci kulüplerine paylaştırılması,
11. Diğer görevlere, kurul ve komisyonlara seçimlerin yapılması,
a-Aile birliği temsilcileri ( 1 idareci, 1 öğretmen asil ve yedek),
b-Satın alma komisyonu üyeleri ( İ.Y. 100 ),
c-Muayene ve teslim alma-( Demirbaş eşya sayım )-komisyonu üyeleri ( İ.Y. 101),
d-Yazı inceleme kurulu üyeleri ( Sos.Etk.Yön: Mad:24),
e- PsikoSosyal Müdahale Komisyonu kurulması.( 2002/ 11 nolu Genelge ),
f- Kütüphane öğretmeninin seçimi,
g- Kütüphane kaynaklarının tespiti ve seçimi komisyonunun oluşturulması (TD. 2529),
h- Öğrenci kurulu rehber öğretmeninin seçimi, ( İ.Y. 97),
ı- Okul Gelişim Yönetim Ekibi’nin kurulması, ( İ.Y. 4/ i, 99),
i- Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunun kurulması ( İ.Y. 113 ),
j- Okul Kantinleri Denetleme Komisyonun Kurulması (Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın 2007/33 sayılı genelgesi)
12. Okul seçim Kurulunun ve Sandık kurulunun oluşturulması (Demokrasi Eğitimi ve Okul Mec. Yön Madde: 9-10)
13. Okul meclisinin oluşturulması (Dem.Eğt.ve Okul Mec. Yön Madde: 25-26)
14. Okulda Öğrencilerin Nöbet Hizmetleri (İ.Y: Md.138)
15. Okul-Aile Birliği Genel Kurulu ile Sene başı genel veli toplantı tarihlerinin belirlenmesi
16. Seçmeli Derslerin Tespit Edilmesi,
17.Ünitelendirlmiş Yıllık Planlar ve Günlük Planların Hazırlanması, Teslim tarihinin belirlenmesi,
18. Öğretmen Nöbet Hizmetlerinin görüşülmesi ve Belletici Öğretmen dilekçelerinin alınması,
19. İKY ‘nin 95. ve 96 .maddelerine istinaden Zümre ve Şube Öğretmenler Kurullarının Toplanma zamanı ve Gündemlerinin Tespiti,
20.Zümre Başkanları Kurulunun Seçimi,
21.Tören ve Kutlama Komisyonunun Seçimi,
22. Belirli Gün ve Haftalar Komisyonunun Oluşturulması,
23. İKY’nin Dördüncü kısmında yer alan “Öğrenci Başarısının Değerlendirlmesi ile ilgili olarak 32 ve 49. maddelerinin okunması ve açıklanması,
24.Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 24.01.2008 tarihli gazete kupürlerinden yaralanma ile ilgili yazılarının okunması ve açıklanması,
25. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 06.12.2007 tarihli Beden Eğitimi ,Görsel Sanatlar,Müzik ve Bilişim Teknolojilerinde ölçme ve değerlendirme ile ilgili açıklanmalarının okunması,
26.1.Dönem Başı e-okul sisteminde öğretmenlerin yapması gereken iş ve işlemlerin açıklanması,
27. Sosyal Etkinlikler Kapsamında okulumuzda öğrencilerin boş zamanlarını daha verimli şekilde geçirmeleri için çeşitli etkinliklerin belirlenmesi ve gönüllü öğretmenlerin belirlenmesi,
28. Okulumuzda mevcut kütüphane ve Fen Teknoloji Laboratuarının kullanılması ile ilgili kararların alınması,
29.2009-2010 SBS Çalışmaları kapsamında yapılacak iş be işlemlerin görüşülmesi.
30. Kapanış
belgeyi word olarak açmak isterseniz ekteki dosyaları pc'nize kaydediniz...