Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 03:06:10 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: 1.sınıf öğretmenleri rehber programı  (Okunma Sayısı 271 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CAN
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 54
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« : Eylül 10, 2008, 11:22:48 ÖS »

Öğrencilerin başarı durumlarını takip edebileceğiniz, ölçme değerlendirme ve çeşitli gözlem formlarını hazırlayabileceğiniz, ilkokuma ile ilgili etkinlik ve çalışma sayfaları oluşturabileceğiniz, yıl boyu ihtiyaç duyabileceğiniz dökümanlara toplu halde ulaşabileceğiniz, öğretmenlerimiz için kaynak niteliğinde Türkiye'de ilk kez hazırlanmış mükemmel bir rehber CD.

ÖĞRETMEN CD'Sİ İÇERİĞİ

1. ÖĞRENCİ TAKİP PROGRAMI
2. ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME PROGRAMI
3. ETKİNLİK SAYFASI HAZIRLAMA PROGRAMI
4. DÖKÜMANLAR

1. ÖĞRENCİ TAKİP PROGRAMI
Öğrenci ruhsal dosyasında istenen veli-öğrenci kimlik,gelişim,sağlık,başarı vb bilgileri bilgisayar ortamında işleyerek öğrenci takibini yapabileceğiniz ve istediğiniz zaman aşağıda adı geçen listeleri almak için kullanabileceğiniz bir program.
Öğrenci bilgileri bir defa girildikten sonra program bu listeleri otomatik olarak oluşturacaktır. Ayrıca öğrenci fotoğraflarını aktarma gibi gelişmiş özelliklere de sahiptir.
Oluşturulabilecek Liste ve Raporlar:
1. Sınıf Listesi
2. Yaş listesi
3. Boy ve Ağırlık Listesi
4. Sosyal Kulüpler Listesi
5. Veli listesi
6. Öğrenci Tanıma Fişi
7. Öğrenci Gözlem Fişi
8. Nüfus Cüzdanı Sureti
Bu listeleri Word ,Excel gibi programlara aktarabilir ayrıca listelerde istediğiniz düzenlemeleri kendinizde yapabilirsiniz.

2. ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME PROGRAMI
İlköğretim 1. sınıf programında öğrenci başarısını takip edebilmek için istenilen ölçme değerlendirme formlarını otomatik olarak öğrenci isimleriyle beraber hazırlar.Hazırlayabileceğiniz formlar aşağıdaki gibidir.
Okur-Yazarlık Aşamasında;
Bu Bölümde
Dinleme
Konuşma
Okuma
Yazma
Görsel Okuma ve Sunu
İlkokuma Aşamasında;
1. Okuma Becerisini Değerlendirme Formu
2.Yazma Becerisini Değerlendirme Formu
3. İlk Okuma Yazma Öğretim Sürecini Değerlendirme Formu
alanlarına ait belirleyeceğiniz kazanımları, seçmiş olduğunuz 8 tema için ayrı ayrı değerlendirebileceksiniz.
"yetersiz", "orta", "iyi" kritelerine göre yukarıda belirtilen kazanımlara vereceğiniz puanlamalarla her öğrenci adına ayrı değerlendirme raporu yada sınıfın toplu değerlendirme raporunu alabilirsiniz.Öğrenci adına almış olduğunuz raporları öğrenci dosyasına koyabilirsiniz.
Her tema için ayrı değerlendirme raporu alabilir ve öğrenci başarı durumunu rahatllıkla takip edebilirsiniz.

3. ETKİNLİK SAYFASI HAZIRLAMA PROGRAMI
Hangi harfte hangi seslerin,kelimelerin ve metinlerin oluşturulabileceğini göreceğiniz,listesini alabileceğiniz,otomatik olarak öğrencilere istediğiniz kelimeleri ve resimleri kullanarak çalışma ve etkinlik sayfaları oluşturabileceğiniz bir program.
Program 2 bölümden oluşmaktadır.
1.Sözcük Havuzu:
Bu bölümde programın içinde bulunan sözlüğe ilave olarak eklemek istediğiniz yeni kelimeleri ekleyebilir, çıkartabilir, kelime özelliklerini (özel isim ,soru vb.) düzenleyebilirsiniz.
2.Etkinlik Hazırlama:
Bu bölümde hangi sesle ilgili sayfa hazırlayacaksak onu seçerek o sesle ilgili oluşturabileceğimiz kelimeleri görüyoruz.Bu kelimelerin içinden seçim yaparak hatta bu seçtiğimi kelimelere resim ekleyerek raporla tuşuna bastığımı da program otomatik olarak bizim için çalışma sayfasını hazırlıyor.

demosuna "ilkokuma.biz" sitemizden ulaşablirsiniz.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

YAŞAMAKSA SENİ SEVMEK BEN HİÇ ÖLMEDİM Kİ...
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!