Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 02:56:09 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: 15 Şubat Sevgilisizler Günü  (Okunma Sayısı 862 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Şubat 14, 2009, 04:48:46 ÖÖ »

Bugün 14 şubat... Bugünün ,sevgilisi olmayan biri için ne anlam ifade ettiğini sevgilisi olanlar anlamaz... Sevgilisi olanlarda sevgililerinin kıymetini bilseler Sevgililer Günü diye birşey olmaz...

Henüz 14 Şubata gireli 2 saat olmasına rağmen tüm internet alemi bugünün önemine kilitlenmiş durumda . Google a giriyorsunuz sevgililer gününü anlatan bir resim, Msn ye giriyorsunuz Sevgilin seni seviyormu? test et diye bir reklam ,  herhangi bir blog a giriyorsunuz yazarlar hemen bugünün anlam ve önemini anlatan (çoğunlukla saçma) yazılar yazmışlar.... Sevgilisi olanlar hava atıyor , sevipte ayrılanlar sitem ediyor , benim gibi ezelden yalnızlarda bunların derdini çekiyor bugün

Düşündüm taşındım , yarını yani 15 Şubatı da Sevgilisi Olmayanlar (Sevgilisizler) Günü olarak ilan etmeye karar verdim. Bırakın bugünü sevgilisi olanlar kutlasınlar , yarın bizim günümüz olacak.  Sevgili Sizleri , Sevgilisizler gününde yani yarın burada düşüncelerini paylaşmaya davet ediyorum...

(14 şubat çok saçma bir gün diyerek bugünü çekemeyenlerin, Yalnızlık benim kaderim diyenlerin de yorumlarını bekliyorum)

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2009, 04:50:00 ÖÖ »

Sevgililer gününün nereden çıktığına baktığımızda böyle bir gün zaten mevcut.( Lupercalia Bayramı ) Ama benim ilan ettiğim bayramın bununla işleyiş bakımından pek bir benzerliği olmayacak. Sevgilisizler gününde amacımız yılda sadece birgünü özel olarak geçireceğimiz bir sevgili bulmak değil, yaşadığımız her anı kendi varlığından ötürü özel kılacak bir sevgiliye olan özlemimizi belirtmektir.

Lupercalia Bayramı ve Sevgililer Günü nereden çıktı merak edenler aşağıdaki yazıyı okusunlar

"Sevgiler Günü'nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.
Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu.

Aziz Valentine günü

İmparator 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ı Hıristiyan şehitliğine gömüldü.

Aynı zamanlarda Roma'daki putperestler, şubat ayı içinde kutlanan Lupercalia Bayramı'nı kendi putperest tanrıları için kutluyorlardı. Bayram öncesi yapılan geleneksel çekilişi ise seremoniye bağlı kalarak kendileri için uygulamaya başladılar. Hıristiyan Kilisesi'nin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar bu törenlerin, özellikle de evlenmemiş gençlerin putperestler ile birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bir çözüm buldular. Bu gençlerin isimlerinin azizlerle birlikte anılmasını istedikleri için Lupercalia Bayramı'nın başladığı günü Aziz Valentine Günü olarak kutlamaya başladılar.

Saint Valentine ve sevgililer günü

Milattan sonra ilk yüzyıllardan beri her yıl şubat ayının ondördünde kutlanan Sevgililer Günü'nün başlangıcı ile ilgili o günden günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikayeler var. Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hıristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine'i emirlerine uymadığı ve kendisine başkaldırdığı için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için Şubat 14'ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.

Sevgililer Günü'nin ilk kartı

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş Şubat 14 sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Neredeyse herkes her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler veriyor. "

(ANKA)

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2009, 02:09:54 ÖÖ »

Ve sonunda 15 Şubata kavuştuk . Tüm yalnızların , sevgilisi olmayanların Sevgilisizler Günü Kutlu Olsun. Bu sene birincisini kutladığımız Sevgilisizler Gününü bir daha kutlamayız inşallah  Cheesy

axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2009, 12:59:48 ÖS »

Belki benim bu mesaja cevap yazmam doğru değil ama sizleri de gönülden destekliyorum...
Sevgililer Gününe karşı biri olan olarak SEVGİLİSİZLER GÜNÜnü bende kutluyorum.Bir ilk olması da gerçekten güzel.
hem öyle günler sevgiliyi senede bir kere hatırlmak anlamında olmuyor mu size soruyorum.Eğer insan sevgilisine hediye alacak yada iki çift güzel söz söyleyecekse bunu her zaman yapambilir. Ama değişen dünyanın şartlarında bunu bir güne sığdıran sözde modern Dünya sevgililer günü adı altında adeta kendini kaybetmekte sevgiliye verilen öneminin yok olduğunu gözler önüne sermeye fazlasıyla yetiyor.

Sevgilisizler Günü belki buna dikkat çeker ve bazı şeylerinde farkında olmabilmeyi herkes bilir umuduyla...
Gününüz kutlu olsun
 Wink

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 07:01:40 ÖÖ »

Cheesy Smiley ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 12:32:26 ÖS »

edubilim süpersin..  Embarrassed

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2010, 03:39:18 ÖÖ »

Edubilime de böyle özgün fikirler yakışırdı. Bu sene bende çok üzgündüm ama sayende artık hiç üzülmüyorum. Çünkü bizimde bir günümüz var artık...

özellikle kurduğun şu cümleler çok hoşuma gitti  Smiley

Alıntı
Bugün 14 şubat... Bugünün ,sevgilisi olmayan biri için ne anlam ifade ettiğini sevgilisi olanlar anlamaz... Sevgilisi olanlarda sevgililerinin kıymetini bilseler Sevgililer Günü diye birşey olmaz...

Alıntı
Sevgili Sizleri , Sevgilisizler gününde

Alıntı
Sevgilisizler gününde amacımız yılda sadece birgünü özel olarak geçireceğimiz bir sevgili bulmak değil, yaşadığımız her anı kendi varlığından ötürü özel kılacak bir sevgiliye olan özlemimizi belirtmektir.
alkis12

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
axeleon
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2010, 05:23:10 ÖS »

Yarın yine 15 Şubatt yuppiiiiiii  halayy1 hophop12

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2010, 08:19:01 ÖS »

Axeleon sen niye seviniyorsun ?  Huh?  Sevinmesi gereken birileri varsa o da bizleriz Smiley  hophop12

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2010, 09:37:18 ÖS »

15 şubat sevgilisizler günü kutlu olsun... İnsanın sevgilisi olsa da olmasa da bence bu 14 şubat  sevgililer günü tamamen sömürücülerin günü.. Ben bu günü hediyelerle kutlayarak onların düzenine uymayacağım.. Ben sevdiğimin doğum gününü kutlayayım oda benim doğum günümü bu bana yeter. He bide Evlilik yıl dönümünü  Grin Cheesy Wink

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2010, 03:16:53 ÖS »

Günümüz kutlu olsun arkadaşlar...  Roll Eyes

Uzman Üye
Üye No: 11729
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2010, 03:44:42 ÖS »

Eyvallah, en kötü günümüz böyle olsun  hihihi12

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2010, 03:50:13 ÖS »

Amin cümlemizin..

Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627

« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2010, 10:09:10 ÖS »

bugünü canı gönülden kutlamak isterim ;Dartık bizimde biir günümüz var.. seneye artık yine 15 şubatımı kutlarız bilemiyorum bi ihtimal 14 şubatı kutluyor olabiliriz belli mi olur Tongue

axeleon
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2010, 11:12:23 ÖS »

biz 14 şubata karşıyız aslında 14 Şubat sömürü günü diye kutlamak lazım  Grin

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2010, 02:27:28 ÖS »

Allahım beterinden esirgesin..

Etiket: sevgisizler günü   sevgilisizler günü  15 şubat   14şubat 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!